افزایش تولید نفت ایران واقعیت دارد؟

شرق نوشت:در هفتههای اخیر، اخباری در زمینه تولید نفت ایران با تأکید بر افزایش تولید در دولت سیزدهم و رسیدن به سطح تولید به شرایط پیش از تحریمها (۱۳۹۷) منتشر شد. این مسئله با واکنشهایی که عمدتا ماهیت انتقادی داشت، مواجه شد. یکی از دلایل بروز این واکنشها، عدم شفافیت در بیان اخبار و اطلاعات
شرق نوشت:در هفتههای اخیر، اخباری در زمینه تولید نفت ایران با تأکید بر افزایش تولید در دولت سیزدهم و رسیدن به سطح تولید به شرایط پیش از تحریمها (۱۳۹۷) منتشر شد. این مسئله با واکنشهایی که عمدتا ماهیت انتقادی داشت، مواجه شد. یکی از دلایل بروز این واکنشها، عدم شفافیت در بیان اخبار و اطلاعات در این زمینه است که البته در روزهای اخیر برخی مدیران نفتی در این زمینه شفافسازی کرده و بر موضوع ظرفیت تولید به جای افزایش تولید تأکید کردند.
واقعیت این است که بین ظرفیت تولید و افزایش واقعی تولید تفاوت وجود دارد. در حال حاضر آنچه در مجموعه صنعت نفت روی داده، افزایش ظرفیت تولید نفت و رسیدن به سطح تولید قبل از تحریمها و خروج آمریکا از برجام یعنی ۳٫۸ میلیون بشکه در روز است، اما این به معنای تولید واقعی نفت در این میزان در حال حاضر نیست.
تداوم تحریمهای اقتصادی و نفتی این امکان را در حال حاضر برای کشور ایجاد نمیکند که بتواند در این سطح نفت تولید کرده و رقمی در حدود ۲٫۵ میلیون بشکه را صادر کند.
هرچند باید اذعان کرد که روند افزایش تولید نفت از زمستان ۹۹ بهتدریج با کاهش حساسیتهای تحریمی آمریکا در پی رویکارآمدن بایدن، افزایش یافته و این روند در دولت سیزدهم با توجه به درپیشگرفتن ابتکاراتی در دورزدن تحریمها، تقویت شده است.
آمار دقیقی از میزان تولید و صادرات نفت به دلیل حساسیتهای تحریمی منتشر نشده، اما واقعیت این است که وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران باید تکلیف حداقلی قانون بودجه مبنی بر صادرات ۱٫۴ میلیون بشکهای نفت در روز را محقق کند. بنابراین میتوان اینگونه ارزیابی کرد که دستاندرکاران صنعت نفت مکلف به فروش حداقل ۱٫۴ میلیون بشکه نفت بهطور متوسط تا زمانی که تحریمها ادامه دارد، هستند.
از زمان رویکارآمدن بایدن در زمستان سال ۹۹ و متعاقب آن آغاز مذاکرات ایران با ۴+۱ برای احیای برجام و بالارفتن امیدواری نسبت به نتایج مثبت مذاکرات و رفع تحریمها، بسترسازی برای افزایش تولید و عرضه نفت به بازارهای جهانی بلافاصله پس از رفع تحریمها بهطور طبیعی در دستور کار دولت قرار گرفت. اگرچه محدودیت سرمایهگذاری در یک دهه گذشته در صنعت نفت به دلیل تحریمهای شدید اقتصادی، هزینهها و امکان افزایش ظرفیت تولید نفت را کاهش داده، اما تجربه بازگشت سریع و مقتدرانه ایران به بازارهای نفت در پی امضا و اجرای برجام در سال ۹۴، راه احیای ظرفیتهای تولید نفت و بازگشت ایران به بازارهای جهانی را در شرایط کنونی، آسان کرده است. بنابراین افزایش ظرفیت تولید نفت و رسیدن به سطح ۳٫۸ میلیون بشکه، امری واقعی و محققشده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰