۵ تاثیر افزایش قیمت نفت در اقتصاد جهان/ چرا احیای برجام برای واشنگتن مفید است؟

تحلیل بازار نوشت:آمریکا میتواند برای افزایش عرضه نفت در بازار بین المللی و در نتیجه کاهش قیمتها و حرکت به سمت سیاست سازندهتر در تولید نفت لیبی و سایر مناطق درگیری، امضای توافق هسته ای با ایران را تسریع بخشد. اقتصاد جهان از رکود و نرخ رشد پایین رنج میبرد. بر اساس اطلاعات موجود در
تحلیل بازار نوشت:آمریکا میتواند برای افزایش عرضه نفت در بازار بین المللی و در نتیجه کاهش قیمتها و حرکت به سمت سیاست سازندهتر در تولید نفت لیبی و سایر مناطق درگیری، امضای توافق هسته ای با ایران را تسریع بخشد.
اقتصاد جهان از رکود و نرخ رشد پایین رنج میبرد. بر اساس اطلاعات موجود در گزارشی که صندوق بینالمللی پول در جولای گذشته منتشر کرد، پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۳ رشد اقتصاد جهانی ۲.۹ درصد کاهش یابد.
حالا، اوپک توجه خود را به اهمیت انجام اقدامات لازم در برابر خطر رکود ناشی از اقدامات اقتصادی ایالات متحده برای مقابله با تورم جلب کرده است. عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، گفت که اوپک فعالانه برای تعدیل عرضه قبل از کاهش احتمالی تقاضا کار میکند، چون اقتصاد جهانی ریزشی به سوخت کمتری برای سفر و صنعت نیاز دارد.
با توجه به کاهش تولید اوپک پلاس، کاهش احتمالی تقاضای نفت ناشی از رکود جهانی دلیل مهمی برای کاهش تولید است چون کاهش تقاضا و افزایش عرضه قطعا کاهش قیمت نفت را به دنبال خواهد داشت و میتواند اقتصاد کشورهای اوپک پلاس را که درآمد اقتصادی آنها بیشتر بر پایه نفت است، به شدت متزلزل کند.
کنترل قیمت نفت
پس از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸، قیمت نفت به ۳۰ دلار در هر بشکه کاهش یافت. اوپک پلاس سعی میکند قیمت نفت را بین ۸۵ تا ۹۵ دلار در هر بشکه نگه دارد تا از تواناییهای مالی کشورهای تولیدکننده نفت محافظت کند و هر وضعیتی را که احتمالا باعث کاهش شدید قیمت نفت شود را شناسایی کند.
با توجه به کاهش قیمت نفت به دلیل همه گیری کرونا در سال ۲۰۲۰ و بحران مالی جهانی ۲۰۰۸-۲۰۰۹، تولیدکنندگان نفت اکنون نگران کاهش قیمت نفت در صورت بروز بحران در اقتصاد جهانی هستند.
نباید فراموش کرد که جنگ روسیه و اوکراین نگرانی زیادی در اقتصاد بینالملل ایجاد کرده است و با افزایش تهدیدها برای استفاده از سلاحهای هستهای، پیشبینی اینکه چه اتفاقی برای قیمت نفت در دوره آینده خواهد افتاد دشوار خواهد بود. تصمیم برای کاهش تولید نفت نشان میدهد که کشورهای اوپک در تلاش برای کاهش نوسانات بازار، بازگرداندن کنترل و ثابت نگه داشتن قیمت نفت در ۱۰۰ دلار در هر بشکه هستند. دیدگاه دیگری معتقد است که تصمیم اوپک پلاس درها را به روی ظهور نظم جهانی چند قطبی باز میکند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰